Mindfulness tilstedeværelsesøvelse

Mindfulness tilstedeværelsesøvelse er en af de første øvelser der undervises i på mindfulness kurset. Her kan du læse en grundig beskrivelse af øvelsen og prøve mindfulnesslydfilen nederst på siden.

Introduktion til mindfulness tilstedeværelsesøvelse

Dette er en øvelse, som er god at lave flere gange i løbet af dagen. Den er god i de forskellige overgange, som der er i løbet af dagen: inden vi tager på arbejde, inden vi begynder på arbejde, i frokosten, inden vi tager hjem fra arbejde, eller lige når vi kommer hjem. Sørg for, at du kan lave øvelsen uden at blive forstyrret.

Gennemgang af mindfulness øvelsen

Sid ned på en stol (eller på gulvet), lad åndedrættet falde til ro. Træk vejret igennem næseborene. Hold ryggen rank uden at du spænder eller overanstrenger dig, forbliv så afslappet som muligt.

Mærk nu kroppen, som du sidder på stolen og bliv opmærksom på benene, fødderne og kontakten til jorden, gennem fodsålerne. Lad gradvist din opmærksomhed vandre op langs benene og mærk sædet, der bærer hele din kropsvægt og ryglænet, der støtter ryggen. Vær opmærksom og nærværende. Hvordan er strømningen af energi i kroppen? Er der nogen smerter eller spændinger i kroppen? Hvis du spænder nogle steder, kan du slappe af, men ellers tillad din krop at være præcis, som den er lige nu.

Er der nogen tanker, der presser sig på? Forstyrrende følelser?

Hvad der end måtte opstå i sindet af tanker lader du, så godt du kan, passere og undgå at gå ind i dem, og derved give dem mere energi.

Dvæl et øjeblik ved vejrtrækningen, lad åndedrættet være roligt og ubesværet og træk vejret helt ned i maven og tillad vejrtrækningen at finde sig eget naturlige leje. Forbliv observerende og lad være at dømme nogle af tankerne, nøjes i stedet for blot at registrere dem. Sid et par øjeblikke og vær tilstede i vejrtrækningen. Mærk hele kroppen trække vejret.

Begynd derefter gradvist at forberede dig på at komme tilbage igen. Mærk hele kroppen, tag en dyb indånding og når du er klar, kommer du helt tilbage og åbner igen øjnene.

Varighed 2- 12 minutter

Bestil din samtale i dag:

    Eller ring på: 41 40 49 09

    Udfyld nedenstående og hør mere om vores næste mindfulness kursus

      RING OG BESTIL DIT KURSUS I DAG: 41 40 49 09