Mindfulness øvelser i hverdagen

En af de mest direkte måder at praktisere mindfulness på er i vores hverdagsaktiviteter. Det er en måde ikke at være på automatpilot og derved få en mere levende og intens oplevelse af virkeligheden.

En del af vores aktiviteter og gøremål indeholder gentagelser og vores sind er hurtig til at vurdere om noget er kedeligt eller spændende, hvilket mange gentagelser og rutineprægede opgaver ofte er.

Vi undgår ofte de kedelige aktiviteter

Vi forsøger naturligt at undgå de kedelige ting eller i hvert fald i det mindste, at underholde os med dagrømme eller andet, som gør aktiviteten nemmere at lave, først og fremmest fordi vores fokus fjernes fra opgaven. I et afsnit af TheSimpsons kommer Homer ud i køkkenet med en brugt tallerken og vil sætte den ind i opvaskemaskinen. Da han åbner opvaskemaskinen ser han til sin gru, at den lige har vasket og udbryder et af sine karakteristiske skrig: Nu skal han i gang med at tømme den. I stedet for at gøre dette finder han en masse madvarer frem fra køleskabet og begynder at sprøjte ketchup, sennep og mayonnaise ud over det rene bestik i opvaskemaskinen. Yderligere river han ost ud over bestikket og spreder brødkrummer ud og spytter sågar på det nu knap så rene bestik. Til sidst får han presset sin tallerken ned i opvaskemaskinen og sætter den til at vaske igen. Historien illustrerer rigtigt godt den modstand vi alle kan have overfor kedelige og rutineprægede opgaver, selvom den dog ikke helt præsenterer os for en langtidsholdbar løsning.

Bevidst nærvær i vores daglige aktiviteter

Når du oplever noget for første gang, eksempelvis på rejser, bruger du alle sanser og kommer naturligt mere til stede i nuet. Men vi behøver ikke tage ud og rejse for at opleve dette. Vi kan praktisere samme nærvær herhjemme. Næste gang du står i en situation, du har prøvet mange gange før, så prøv at lade som om det er helt nyt for dig. Du oplever med alle sanser, og det åbner dit sind. Selv meget velkendte ting, som du har gjort tusind gange før, kan få helt nyt liv og nye perspektiver, steder som du færdes til daglig kan åbenbare sig på helt anden vis.

Mindful aktivitet

Vælg en aktivitet som du vil udføre mindfult, bevidst og fuldt nærværende. Det skal være den samme aktivitet hele ugen. Det kan eksempelvis være morgenbadet, tandbørstning, oprydning eller opvasken. Når du udfører aktiviteten så lav den med fuld opmærksomhed på processen. Mærk din krop, hvordan den er placeret, hvilke muskler der spændes, hvordan føles dine bevægelser. Vær opmærksom på sanserne under den udøvede aktivitet, hvis du vasker op så mærk vandet på huden og lyt til vandets rislen osv. Hvis der opstår tanker eller følelser, så lad være at bedømme dem, vurdere indholdet eller forfølge dem, kom i stedet tilbage til den udførte aktivitet og ret igen al din opmærksomhed på udførelsen af den.

Varighed 5- 15 minutter

mindfulness kurset i København kan du lære mere om mindfulness i hverdagen og hvorledes du praktiserer de andre forskellige mindfulness øvelser

Bestil din samtale i dag:

    Eller ring på: 41 40 49 09

    Udfyld nedenstående og hør mere om vores næste mindfulness kursus

      RING OG BESTIL DIT KURSUS I DAG: 41 40 49 09