Hvor mange gange skal man gå hos en psykolog for at få det bedre?

Psykologsamtaler

Det er vanskeligt at give et fyldestgørende svar på, hvor længe man skal gå i terapi for at få det bedre, fordi hvert psykologforløb er unikt. Da der kan være flere årsager til vores problemer og udfordringer i livet, kræver de første par sessioner, at baggrunden for disse afdækkes sammen med psykologen.

Antal sessioner i et psykologforløb

De fleste psykologiske behandlingsforløb  varer mellem seks og seksten gange. Herefter har langt de fleste fået en større afklaring omkring sig selv og deres situation og har samtidig fået en række forskellige redskaber til bedre at håndtere problemer med. Andre ønsker at fortsætte terapiforløbet med psykologen for at få en større indsigt i sig selv og indblik i egne mentale, emotionelle og adfærdsmæssige mønstre. Her vil der være tale om et mere udviklingsbaseret forløb.

Ændringer efter tre til fire psykologsamtaler

Allerede efter tre til fire psykologsamtaler har man ofte en oplevelse af bedring og kan mærke begyndende forandringer. Derefter begynder man gradvist at kunne forandre mere problematiske mentale, adfærdsmæssige og emotionelle mønstre, der blandt andet kan manifestere sig som indre, uro, tristhed, stress og angst. Hvis ikke at man oplever denne forandring, er det vigtigt at fortælle det til psykologen, som derefter har en mulighed for at se på, om psykologsamtalerne kan struktureres på anden vis.

Få psykologsamtaler og psykologhjælp, ring på 41 40 49 09

FÅ PSYKOLOGISK RÅDGIVNING:

RING 41 40 49 09

 

MINDFULNESS KURSER

MINDFULNESS INSTRUKTØR UDDANNELSE