De syv grundindstillinger i mindfulness – Accept

Jon Kabat Zinn beskriver i sin første I bog om mindfulness, Lev med Livets Katastrofer, syv grundholdninger i mindfulness. Det anbefales, at du prøver at integrere dem i din daglige mindfulness praksis, når du praktiserer forskellige mindfulness øvelser.

De syv grundindstillinger i mindfulness er:

  1. At give slip
  2. Accept
  3. ikke-dømmende
  4. Med nye øjne – beginners mind
  5. Tålmodig
  6. Tillidsfuld
  7. Ikke-stræbende

Accepterende

Min lykke vokser direkte proportionelt med min accept

– Michael J. Fox

At acceptere betyder at se tingene, som de er lige nu. Meget af vores hverdagsliv bliver brugt på at fornægte eller modsætte sig tingenes tilstand – vi prøver på at tvinge situationen til at være sådan, som vi gerne vil have den, hvilket ofte blot skaber mere anspændthed. Når vi kæmper på den måde, bruger vi en masse energi, som kunne være gået til at hele og vokse. Accept betyder ikke, at vi skal være tilfredse med alt, at vi passivt skal tillade urimeligheder, eller at vi skal undlade at gøre noget for at udvikle os.

Accept betyder, at vi er villige til at se på tingene, som de nu engang er. I meditativ praksis opdyrker vi accept ved at tage hvert øjeblik, som det kommer og ved at være opmærksomme og .Vi prøver ikke på at påtvinge vores ideer om, hvad vi burde føle eller tænke eller se i vores oplevelse, men minder blot os selv om at være modtagelige og åbne over for, hvad der måtte være af følelser, tanker, indtryk, og acceptere det, fordi det er her lige nu.

Lær mere om accept og mindfulness på et af vores mindfulness kurser

Accept er et centralt aspekt i  mindfulness og måske den vigtigste grundindstilling, som kan have en meget transformerende effekt, når den integreres i din hverdag. Du kan læse mere om accept og mindfulness her: Accept i mindfulness. og lære mere om accept på vores: 8-ugers mindfulness MBSR kursus.