De syv grundholdninger eller grundindstillinger er centrale i praktiseringen af mindfulness, både de mere formelle mindfulness øvelser og de uformelle mindfulness øvelser, hvor man integrerer mindfulness i hverdagen. De syv grundholdninger gennemgås detaljeret af Jon Kabat Zinn i bogen Lev med livets katastrofer.

De syv grundindstillinger i mindfulness er:

  1. At give slip
  2. Accept
  3. ikke-dømmende
  4. Med nye øjne – beginners mind
  5. Tålmodig
  6. Tillidsfuld
  7. Ikke-stræbende

Tillidsfuld

Stol på dig selv og du vil vide, hvordan du skal leve

– J.W. Goethe

Tillid til dig selv og dine følelser er en integreret del af meditativ og mindful praksis. Det er langt bedre at stole på din egen intuition og din egen dømmekraft – også selvom du skulle lave nogle ‘fejltagelser’ hen ad vejen, – end at søge efter vejledning uden for dig selv. Hvis noget føles forkert, så anerkend dine følelser. Selvom man kan få vejledning og læring fra mange kilder, så er det i sidste ende dig, der lever dit eget liv, hvert eneste øjeblik. I mindfulness praksis øver vi os i at tage ansvar for at være os selv, i at lytte til og stole på vores selv. Tillid til vores eget selv hjælper os til at opbygge tillid til andre og se deres gode sider.

Lær mere om de syv grundholdninger i mindfulness

På vores mindfulness kursus kan du selv lære mere om de syv grundindstillinger og se hvorledes de kan integreres i din hverdag og i din mindfulness praksis. Du kan læse mere om mindfulness og de andre grundholdninger på mindfulness bloggen. Jon Kabat Zinns bog Lev med livets katastrofer fås her: Lev med livets katastrofer